Dankverslag “Greatest Gift” kerstfeest 25 december 2021

Een gezegend en voorspoedig nieuwjaar
met een terugblik naar wat waardevol is.

Greatest Gift Festival
11e editie verslag

Beste sponsor, sympathisant,

Op zijn minst kostbaar te noemen was de 11e editie van het het Greatest Gift Festival. Zoals elke actie die vanuit geloof wordt opgezet had de moment niet onzekerder kunnen zijn. Dit heeft het organisatieteam niet tegengehouden de uitdaging aan te gaan zonder enige garantie voor de uitkomst, maar het oog gericht op de grote nood van de minderbedeelden om hen wat Licht in de duisternis te brengen.

Tegen de verwachting van velen in mocht ook dit jaar het Greatest Gift Festivaldoorgaan in Antwerpen. Beter nog dan vorig jaar, want wonder boven wonder, maaltijden waren terug mogelijk mits het volgen van strikte coronamaatregelen. En net op nippertje, want de dag erna moesten alle binnen evenementen afgelast worden.

Het werd een multicultureel feest op kerstdag zelf, waarin het grootste geschenk aan de mensheid werd gevierd, de geboorte van Jezus Christus. Dit feest werd deze keer prachtig weerspiegeld in zes lekkere maaltijden waarin de culinaire accenten van België, Griekenland, Afrika, Azië, Zuid-Amerika en ook de Arabische wereld mochten gesmaakt worden.

Een tweehonderdvijftig minderbedeelden werden in kleine groepjes ontvangen in de feestzaal van de Christelijke basisschool De Leertuin te Antwerpen.  138  vrijwilligers uit verschillende kerkgemeenschappen stonden klaar om de gasten een warm welkom te geven. Allen,  jong en oud konden proeven van de ware betekenis van Kerst doorheen de liefde en vriendelijkheid die hen betoond werd.  

Tussen kerst en nieuwjaar strekte het Greatest Gift zich verder uit naar de seniorenflats op de Luchtbal.  Daar ontvingen 80 bejaarden een geschenkpakket met extra attentie, die ze met dankbaarheid en een grote glimlach in ontvangst namen.

Het was een prachtige dag!
Een grote dank aan ieder die mee heeft gewerkt het ware hart van Kerst uit te dragen en te maken tot één groot feest.

Steunt u graag het werk van Koinonia? Eenmalige of maandelijkse giften zijn kostbaar en welkom om het werk onder de minderbedeelden verder te zetten. Dit kan op het rekeningnummer IBAN BEBE79 9734 1441 3033 en BIC ARSPBE22.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *