Dankverslag Agape Festival 2023Dankverslag Agape Festival
Paasmaandag 10 april 2023


 Driehonderd kansarmen gingen in op onze uitnodiging voor een zeer toegankelijk Paasfeest op twee tijdstippen, ontvangen op onze locatie te Zurenborg.

Een compacte Paasboodschap in een hedendaags jasje met het hart op de juiste plaats was het streefdoel van de organisatie. Met krachtige gospeloptredens, een act van een bekend animator en een pakkend woord werd de viering op de tweede Paasdag gevuld. Het belandde als een warm deken in de harten van de hoorders.

Een bijzondere verwelkoming werd gericht tot de vele Oekraïense gasten. Glinsterende ogen, handen die omhoog gingen, stilte en bezinning waren doorheen het feest te merken.  Een gezellig en ruim gevuld buffet stond uitnodigend klaar op de speelplaats van de Basisschool De Leertuin. De multiculturele gemeenschappen die mee werkten, hadden hun beste beentje voorgezet en maakten de lekkerste hapjes, eigen aan hun cultuur. Ze werden gesmaakt en zelfs de lichte regenval op bepaalde momenten kon de gezelligheid onder de tenten en afdak niet verstoren. Integendeel, de gasten bleven hangen en van de aangename sfeer genieten.    
Een zalige weerspiegeling van onbaatzuchtige inzet waren een 100-tal vrijwilligers van verschillende kerken die de bezoekers bedienden achter de buffettafels, in de zaal, keuken, bij het onthaal en bij de bedeling van de goedgevulde paaspakketten.

De kleinsten onder de gasten werden zeker niet uit het oog verloren. Naast de buikspreek act in de zaal, mochten ze allen aanschuiven onder de tent waar een stralend kindergrim team klaar stond om de kinderen op hun wenken te bedienen. Ze wachtten vol ongeduld in de rij en meer en meer trotse gezichtjes met grote glimlach kwamen tevoorschijn, van prins tot prinses of één of ander figuur of held.   
 
“Direct en indirect betrokken zijnde, is het altijd een geweldige ervaring om het Agape Festival te mogen ondersteunen. Ook dit jaar was het fantastisch om te zien hoeveel mensen er zijn gekomen. Vaak is het ook op deze manier dat men ziet hoeveel nood er is onder de mensen. …Dat is toch ook een belangrijk deel van ons als mens, te kunnen troosten zij die dat nodig hebben, de eenzamen te ondersteunen… ‘Blijven doorgaan, zou ik zeggen ….’” Sven Janssens, Koinonia medewerker uit Lombardsijde die als vrijwilliger op de receptie diende.

Het Agape Festival is een initiatief van Koinonia Ministries in samenwerking met plaatselijke Evangelische kerken uit Antwerpen.

Een bijzonder dank aan:

De artiesten: Ben Van Acker, Esmee Kester Ministries, Suzie Ogebor;

De voedselbanken:  De Toevlucht, Voedselbank Mortsel;

De sponsoring: GB Lange Lozannastraat, Continental Fruit, GB Bist Wilrijk, AVA Papierwaren;

De sociale organisaties;  

De stad Antwerpen; 

ALLE VRIJWILLIGERS.  

Graag werken we samen met u op de volgende editie!     
Copyright © 2023 Koinonia Ministries, Alle rechten voorbehouden.U ontvangt dit als vriend van Koinonia Ministries.

Ons adres is:
Koinonia Ministries vzw
Korte Altaarstraat 17
2018 Antwerpen
België

Koinonia Events IBAN BE79 9734 1441 3033
ON BE0768396485 RPR Antwerpen Vlaams Gewest

Voeg ons toe aan uw adresboek.
GSM +32 (0)484 72 64 57
www.charis-events.com
info@charis-events.com