Verslag Greatest Gift Festival en jaaractiviteiten 2022

Samen met onze beste wensen voor het nieuwe jaar, stellen we u een kort verslag voor van al onze acties in de hoop om u ook dit jaar mee aan boord te hebben!

GREATEST GIFT FESTIVAL

Gratis kerstfeest voor kansarmen en minderbedeelden
Waagnatie, Antwerpen, 10 december 2022

Hedendaagse herders hielden de wacht tijdens de nacht op 10 december en vierden Kerstmis zeer vroeg dit jaar. Samen met verschillende kerken beelden ze een “levend” kerstverhaal uit met woord en daad aan de kansarmen uit onze stad.

“Ik ben tot iets na 12 uur blijven opruimen. Toen werd mij gevraagd om iemand naar huis te brengen. Ben, die in Nijlen woont, had het die man beloofd, maar hij bleef werken en vond het een beter idee dat ik deze man naar huis zou voeren. Vanaf het moment dat hij in de auto stapte totdat ik hem voor de deur afzette, hield hij niet op met praten. Hij was duidelijk onder de indruk van het festival en had daarvoor een flink eind in Antwerpen gelopen. Blijkbaar had hij ook een goed gesprek gehad met een vrijwilliger en dat had zijn hart geraakt.

De man had het zeker financieel niet ruim. Toen hij uit de auto stapte, liet hij de verschillende sigarettenpeuken zien die hij had verzameld van mensen die slechts gedeeltelijk hun sigaret hadden opgerookt. Ook had hij een rugzak bij zich gevuld met blikjes bier en frisdrank die nog niet helemaal opgedronken waren. Hij zou deze wel opdrinken… Onze auto is een sterke herinnering aan zijn aanwezigheid: ik ben nog niet van de sigarettengeur af. Alleen al dat we deze man aandacht en hoop hebben kunnen geven die avond, is het zeker meer dan waard.” Volgens de getuigenis van Pr. Leo Maeckelberghe.

De 12e editie van het Greatest Gift Festival blijft een originele & aantrekkelijke manier om de ware liefdes boodschap van Kerst te brengen en voor te leven aan deze mensen. Een 600 tal bezoekers van verschillende leeftijden werden dit jaar bediend door de goede zorgen van 170 vrijwilligers, 13 lokale kerken en een groot aantal andere (sociale) organisaties.

Een aantal van de gasten schreef zich in voor de activiteiten aangeboden na het evenement: koken met een klein budget, gitaarlessen voor kinderen,  een gesprek en andere waardoor we hen ook verder in het jaar een stukje kunnen bemoedigen. 

De kinderanimatie, de maaltijd, de liederen, de geschenken, de versiering en alle aspecten van het evenement spraken een dienstbare zorg uit voor de medemens en bracht grote vreugde aan iedereen!
Het Greatest Gift Festival 2022 werd georganiseerd door Koinonia Ministries in samenwerking met verschillende Kerken.

Speciale dank aan de vele gevers, persoonlijk, van handelaars, bedrijven en organisaties. Ook dank voor de steeds gunstige huurprijs in Waagnatie en grote appreciatie aan alle vrijwilligers, artiesten, sociale organisaties en de Stad Antwerpen voor de voorziening van enig materiaal.

U kan als  vrijwilliger helpen op onze evenementen en/of gever-sponsor worden voor een bepaald doel. Elke bijdrage is een waardevol en onmisbaar onderdeel van elke positieve getuigenis. Aarzel niet om ons te contacteren: info@charis-events.com of neem een kijkje op onze website: www.charis-events.com

Ook u kunt deel uitmaken van de inspanningen van Koinonia om praktische hoop te brengen aan de meest behoeftigen het hele jaar door in België en verder. U vraagt u misschien af waar Koinonia voor staat en hoe u betrokken kunt worden?

Hieronder vindt u een korte samenvatting van enkele
van de activiteiten die in de loop van 2022 plaats vonden.

AGAPE FESTIVAL

Het Agape Festival op Paasmaandag bracht een mooie verbindende boodschap, niet alleen voor de buurt maar ook voor de minderbedeelden in Antwerpen en vele Oekraïense vluchtelingen alsook de stad. Een heerlijke paasbrunch, sprankelende kinderanimatie, optredens, een paastoespraak en veel geschenken voor jong en oud waren de ingrediënten van deze levendige lentedag.

Echte vrede is alleen maar mogelijk wanneer er gezocht word naar de echte liefde; De liefde waarin mensen samen komen en besluiten respectvol met elkaar om te gaan ongeacht geloof, mening, achtergrond, status, ras of cultuur. De aanwezige journalist verbaasde zich erover dat zowel Oekraïense bezoekers en Russische mensen als mensen met hoofddoek in vrede aan tafel zaten op hetzelfde evenement. Des te meer toen ze hoorde dat ook de Russische kerk aanwezig was om te vertalen voor de Oekraïense gasten en om hen in hun eigen moedertaal enkele prachtige liederen toe te zingen als een warm welkom!

Het Agape festival was een stukje hemel op aarde!

Klik hier om mee te doen met het Agape Festival in 2023.

FREEDOM FESTIVAL

Op 16 juli 2022 zette het Freedom Festival koers naar het altijd gastvrije Maria Hendrikaplein aan het Gentse Sint-Pietersstation. De aangekomen reizigers, bezoekers en passanten konden deze kleurige happening niet weerstaan en settelden zich graag op de stoelen en banken die uitkeken op het podium gebeuren.

Met als thema ‘Genieten’ en onder een stralende zon werd het plein een paradijs waar bezoekers tijdens het genieten van een heerlijk zelfgemaakte snack en onweerstaanbare gospelklanken, kinderanimatie en sierlijke dansen echte vrijheid konden proeven en beleven; Genieten zonder gebonden te zijn aan drank of andere middelen, vrijheid!

Het was een feestje!

Lees meer over het Freedom Festival en doe mee, klik hier.

HOOP FESTIVAL

Liefde baant de weg voor Hoop!
Voor het eerst op de Dageraadplaats in Antwerpen.

Op zaterdag 17 september was het HOOP FESTIVAL te gast op het Zurenborg.
Toegewijd aan de straatkinderen in Oeganda, beoogde deze editie van het event opnieuw om mensen bewust te maken van de enorme nood in Oeganda. Onderwijs, als sleutel voor de toekomst van de kinderen, was dit jaar het praktische doel.

Karista, winnares van de ‘Voice Kids’ en een aantal enthousiaste gospelartiesten brachten de blijde boodschap van hoop in veelkleurigheid met zang en dans in de wijk. Afgewisseld met sprekers die de buurt en het publiek opriepen om deel uit te maken van dit goede werk en zelf deel van de oplossing te worden.

Internationale eetkraampjes, kinderanimatie en een uitgebreide rommelmarkt waren de trekpleister met een groots aantal tenten die vanaf het plein naar het midden van de Korte Altaarstraat liepen. Het was een dag om niet te vergeten met een mooie opbrengst om te bouwen aan de toekomst van de meest kwetsbaren.

Klik hier om de live stream te herbekijken van het Hoop Festival.

SHALOM FESTIVAL

Lang leve VREDE, SHALOM.

De 18e verjaardag editie van het Shalom Festival werd gevierd op zondag 23 oktober 2022 op de Groenplaats in Antwerpen en trakteerde de stad op een uitbundig feest. De kers op de taart waren de baanbrekende vredesverdragen (Abrahamic accords) als thema van het jaar.

De organiserende Joodse en Christelijke gemeenschap stuurden een warme uitnodiging naar alle burgers, met in het bijzonder een uitgestrekte hand naar de Arabische gemeenschap. De Ambassadeur van Marokko, stond  op het podium vergezeld door de Consul van Antwerpen en hield een moedige toespraak voorafgegaan door de tonen van een Syrische zanggroep die een vredeslied bracht in het Arabisch.

“Abraham betekent ‘vader van vele volkeren'”, zei Evgenia Daskalopulu, voorzitster van de Belgische Coalitie voor Israël, citerend uit de Bijbel uit het boek Genesis. “En is het plein vandaag gevuld met mensen van verschillende achtergronden die in harmonie met elkaar zijn. Het is niet de ene in de  plaats van de andere, maar inclusief, zolang we respecteren wie de ander is”, voegde ze eraan toe.

Lees meer over het Shalom Festival, klik hier.

Nota voor uw agenda:

  • In 2023 opnieuw Shalom Festival gepland voor Antwerpen en Brussel
  • Reis naar Israël najaar 2023
  • Hervatting van de seminars rond Israël, de Kerk en Eindtijd.
  • Film “In our hands”.
  • Stuur een e-mail met uw contactgegevens om op de hoogte te blijven van al onze Israël-gerelateerde evenementen naar info@shalomfestival.be

KOINONIA STRAATKINDEREN
REHABLITATIE PROJECT OEGANDA

Ongelofelijk en toch waar! Tussen het stof en het vuil zijn nog kostbare schatten te vinden: de straatkinderen van Oeganda, dwalend op de vuilnisbelten en langs de drukke wegen. Mensen lopen voorbij, haastig naar hun werk, op weg naar familie, dringende afspraken en belangrijke zaken; niet echt geïnteresseerd. Deze kinderen maken immers al zo lang deel van het straatbeeld…

Sommigen van hen worden letterlijk op straat geboren, anderen zijn verworpen, misbruikt, uitgebuit, zitten in bendes, onder drugs en in lompen gekleed. Daar brengen ze hun tijd door, aan hun lot overgelaten, ontzegd van enige kans, hoop of vooruitzicht.

Hun traumatische leven is op geen enkele manier vergelijkbaar met wat wij normaal vinden voor onze eigen kinderen. Ze weten niet wat het is om geliefd, gekoesterd en beschermd te worden. Toch is elk van hen een kostbare edelsteen, een verborgen schat die het verdient om ontdekt en gewaardeerd te worden.

Komt u vandaag gewoon langs of gaat u een kijkje nemen? Open uw je hart voor één van hen! Zoveel kinderen wachten op iemand met een liefdevol ❤ om ze op weg te helpen naar herstel. Voor een relatief kleine bijdrage van € 50/maand redt u een schat van grote waarde van onder het stof. Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op. info@koinoniakids.org

Uw beslissing kan voor één van hen het verschil maken en nieuwe hoop en een kans voor de toekomst geven.

Ga niet aan hen voorbij, klik hier en red een leven!

BOUW PROJECT KABALE OEGANDA

Na een jarenlange aanvraagprocedure in Oeganda en specifieke inzamelingsacties in België, zijn we erin geslaagd om in 2021 te starten met de bouw van onze eigen jongensslaapzaal met extern sanitair blok. Deze fase van het bouwproject werd afgerond in december 2021. Een grote uitdaging was de keermuur die opgetrokken moest worden aan de ene kant van het huis omdat de bouwgrond op een steile heuvel ligt. Het huis is nu gebouwd op een plateau dat we zo kunstmatig gecreëerd hebben.

In 2022 zijn we van start gegaan met de bouw van de eetzaal en polyvalente ruimte met keuken en slaapplaatsen voor inwonend personeel. Deze fase is in november 2022 afgerond. In augustus 2022 hebben de jongens hun intrek genomen in het gloednieuwe pand.

De plannen voor 2023 zijn om een ​​inloopcentrum te bouwen om te voorkomen dat kinderen op straat terecht komen. Onze doelgroep zijn deze keer kinderen en jongeren die het risico lopen of al deels op straat leven. Met tal van diensten willen we hen begeleiden en ze helpen voordat ze in drugs, criminaliteit en marginaliteit terechtkomen. Naast een inloopcentrum plannen we de bouw van een opvanghuis voor meisjes.

Wilt u samen met ons bouwen voor het leven, klik hier.

One thought on “Verslag Greatest Gift Festival en jaaractiviteiten 2022

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *